Jullie zijn al een tijdje samen en jij denkt dat het tijd is voor de volgende stap in jullie relatie. Jij bent van plan een aanzoek te doen, he? Maar hoe vraag je nou eigenlijk je vriendin om jouw verloofde te worden?

Een huwelijksaanzoek is een grote beslissing die je voor jullie relatie kan nemen. Het is de eerste stap naar een getrouwd leven samen waaraan wettelijke rechten en verplichtingen zijn verbonden. Daarom is het niet iets wat je alleen maar voor het leuke trouwfeest zou moeten doen. Voordat jullie klaar zijn voor deze toewijding zijn er drie hele belangrijke dingen die je eerst van je “to do before I do” lijst zou moeten afstrepen. Lees ook: De drie dingen die je moet overwegen voordat je de vraag gaat stellen.

Hoe doe je een aanzoek.

Voor wie op zoek is naar een heel simpel antwoord op de vraag, hoe vraag ik mijn vriendin ten huwelijk, kan hier een heel kort en bondig antwoord vinden. Tover een ring uit je broekzak, ga op een knie zitten en vraag haar dan “wil je met me trouwen?”. Zo simpel kan het zijn!

huwelijksaanzoek, Hoe vraag ik mijn vriendin ten huwelijk, aanzoek doen, aanzoek fotoshoot, verlovingsfoto, Schoorlse duinen, fotoshoot, loveshoot,Ik begrijp natuurlijk dat je al lang wist dat het zo simpel zou kunnen zijn en dat je juist op zoek bent naar een bijzondere manier om je vriendin ten huwelijk te vragen.  Je wilt haar enorm verrassen en dat ze een mooi verhaal over jullie huwelijksaanzoek kan vertellen wanneer ze met de ring aan het pronken is. Een huwelijksaanzoek is toch echt wel het moment om te bewijzen hoe goed jij haar kent en dat jullie voor elkaar gemaakt zijn. Ik ga je helpen bij het voorbereiden op je huwelijksaanzoek zodat de uitvoering precies zal worden zoals jij dit had bedacht en je vriendin niks anders dan JA kan antwoorden.

Zo maak je een huwelijksaanzoek persoonlijk.

Hoe maak je jouw huwelijksaanzoek nou zo persoonlijk en memorabel mogelijk? Er zijn een aantal factoren waar jij wat extra aandacht kan besteden om er iets heel speciaals van te maken. Vergeet wat je in films gezien hebt, kopieer niet exact de video’s die je op Youtube gekeken hebt en geloof ook zeker niet die perfecte aanzoek foto’s op Instagram. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als dat jij dat zelf zou willen en zolang jouw budget dit toelaat kun je echt heel erg uitpakken. De vraag is alleen of dit wel nodig is. Jij moet gewoon voor jouw eigen persoonlijke huwelijksaanzoek plan gaan! De fundering van een goed huwelijksaanzoek bestaat uit de volgende drie sfeerbepalende onderdelen; timing, locatie en uitvoering. Dit is meteen ook de volgorde waarin in deze sfeerbepalende onderdelen voor jouw huwelijksaanzoek wil bespreken. Dus pak een notitieblok, een pen en ga er even goed voor zitten! We gaan beginnen met de eerste stappen naar jouw huwelijksaanzoek.

Aanzoek stap 1: Het juiste moment

Je huwelijksaanzoek moet je plannen! Zorg er voor dat het voor jullie beide het juiste moment is om een huwelijksaanzoek te doen. Je wilt dat het een gelukkig moment gaat worden en daarom doe je het niet als er iets stressvols gaande is. Wees flexibel en voorbereid op onverwachte dingen die je plan kunnen veranderen. Voel niet de druk je plan voort te zetten waardoor je het aanzoek gaat forceren. Het moet een mooi en bijzonder moment voor jullie beide worden.

Zit er een jubileum aan komen, of een andere datum die belangrijk voor jullie is? Wil je je huwelijksaanzoek doen tijdens haar favoriete feestdag, seizoen of ga je voor een romantische zonsondergang op het strand? Juist wanneer je niet zo een agenda georiënteerd persoon bent is het echt belangrijk om het juiste moment te in te gaan plannen. Dit geeft je meteen ook de tijd om op zoek te gaan naar de ring.

Gaan jullie op vakantie naar een exotische bestemming en lijkt dit het meest geschikte moment voor je huwelijksaanzoek? Wees dan wel echt 100% zeker dat je partner er klaar voor is en ja gaat zeggen. Je droomreis kan anders ineens veranderen een hele ongemakkelijke vakantie.

Aanzoek stap 2. Een speciale plek

Wat maakt een locatie geschikt voor je huwelijksaanzoek? Op Instagram staan veel mooie foto’s van koppels op een bekende toeristische plek zoals voor de Eifel toren in Parijs, de dam in Amsterdam of op the empire state building in New York. Super gaaf om te zien natuurlijk! Maar geloof mij, het is al 100 keer gedaan en als jullie geen bijzonder verhaal bij de locatie hebben is het niet meer dan een bekende maar heel druk bezochte locatie. Het is echt niet noodzakelijk dat je de perfecte locatie hebt voor een perfect social media plaatje. Het belangrijkste is om er een bijzonder moment te creëren op een locatie die voor jullie speciaal zal blijven.

natuurlocatie, hargen aan zee, fotoshoot, loveshoot,  Schoorlse duinen, bos, schoorlse bos, fotoshoot, locatie, noord holland,  Vaarn, boslocatie, schoorl, fotoshoot, loveshoot, verloving,

Aanzoek stap 3: Hoe je het kunt doen.

Nu je een tijd en een locatie gekozen hebt zijn we toegekomen aan misschien wel het belangrijkste gedeelte van je plan. Dit is het moment om echt uit te pakken. Want hoewel de locatie en het moment bijdragen aan de ervaring, de manier waarop je haar gaat vragen is precies het onderdeel keer op keer verteld gaat worden aan familie, vrienden, collega’s en uiteindelijk je trouwleveranciers. Bedenk dus goed hoe je haar ten huwelijk wilt gaan vragen. Hoe je het uiteindelijk wilt doen is helemaal aan jou, maar om je op weg te helpen heb ik wat vragen voor je om over na te denken:
Ga je op een knie?
Wil je een persoonlijke speech geven als inleiding van je aanzoek?
Heb je een ring uitgekozen voor het aanzoek?
Verstop je de ring of een briefje met de vraag in een cadeau?
Betrek je de familie of een huisdier bij het aanzoek?

Werk van tevoren een plan uit. Zorg er dan wel voor dat je vriendin het niet per ongeluk kan vinden en lezen. Twijfel je of ze jouw plan wel leuk zal vinden? Bespreek je plan dan gewoon met een goede vriendin van haar. Kies iemand die jullie beide goed genoeg kennen en die je vertrouwd het niet te verklappen.

En dan de uitvoering.

Nu je plan eindelijk klaar is en je de juiste ring hebt uitgezocht kun je je klaar maken om je vriendin een huwelijksaanzoek te gaan doen. Ik ga ervan uit dat jullie er aan toe zijn, dit het juiste moment is en de locatie helemaal klopt. Je hebt de ring toch ook al klaargelegd? Als het dan eindelijk tijd is om dat verdomde ding te gaan doen is er nog maar een ding wat je niet moet vergeten. Haal eerst even diep adem, je zult vast heel erg zenuwachtig zijn en door even diep in te ademen kalmeer je jezelf. Haast je niet tijdens het aanzoek, doe het rustig aan en zorg ervoor dat je alles zegt wat je wilt zeggen.

huwelijksaanzoek, winter, vriendin ten huwelijk vragen, park hoge veluwe, loveshoot Veluwe,

Owja, geef je partner wel voldoende tijd om te antwoorden. Het kan even duren tot het besef er is dat je een huwelijksaanzoek doet en dat moet even verwerkt kunnen worden. Ik wens je veel succes met het plannen van jouw persoonlijke aanzoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: