Een normale dag die ineens veranderd door een heel speciaal moment. Het ene moment ben je nog rustig bezig met je dagelijkse bezigheden waarna je ineens verrast word door je partner, op een knie… met een doosje in zijn hand… en de brandende vraag of je de rest van je leven met hem wilt doorbrengen. Een beetje overdonderd maar heel zelfverzekerd zeg je “Ja!”

Dit nieuws wil je natuurlijk zo snel mogelijk delen maar wacht nog even met het maken en delen van je instagram waardige ringfoto’s en neem de tijd om van dit moment te genieten zodat je niet overhaast gaat mededelen dat je verloofd bent. Hoe en wanneer deel je dit grote nieuws? Ik heb een aantal tips voor je klaargezet in deze blogpost.

Vier het eerst samen.

Voordat je meteen live gaat op facebook of instagram om je nieuwe relatiestatus te delen is het belangrijk dat je eerst wat tijd neemt voor jou en je verloofde. Kus, knuffel, geniet en vier jullie liefde. Maak dit bijzondere moment tot een fantastische herinnering. Wacht een paar dagen voordat je het met de wereld gaat delen.

Met wie deel je het eerst?

De eerste personen die dit horen te weten zijn je ouders, broers, zussen en beste vrienden. Zij horen dit nieuws persoonlijk te horen en niet door de vriendin van je tante die getrouwd is met de broer van de zus van je achternicht. Vergeet er niet meteen bij te zeggen met wie je dit nieuws wel (of niet) gedeeld hebt zodat zij de verrassing niet per ongeluk verpesten wanneer je het aan de ouders van je verloofde wilt gaan vertellen.

Schrijf een kort en krachtig bericht.

En als je er dan klaar voor bent om dit nieuws via social media doe dit dan door een kort en simpel bericht. Had je een fotograaf bij het aanzoek? Deel dan een fantastische reactie foto zodat je volgers zien dat het geen grapje is.

Houd de details nog even privé.

De eerste vraag die je zult krijgen is “hoe heeft hij je gevraagd?” Hierover kun je natuurlijk alle details delen. De vragen over hoe je bruiloft eruit komt te zien, waar je elkaar het Ja-woord zal gaan geven en wanneer dit zal gebeuren kun je beter nog even voor jezelf houden. Misschien weet je het zelf niet eens, of besluit je te gaan voor een kleine bruiloft met alleen familie. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat deze persoon ineens bij de ceremonie verschijnt.

Vergeet niet dankjewel te zeggen.

Bereid je voor op een stortvloed aan berichten van goede vrienden en kennissen op afstand. Iedereen heeft even de tijd genomen jullie te feliciteren, het is wel zo vriendelijk om dit te lezen en ze dan meteen even te bedanken voor hun felicitatie.

Je hoeft je verloving natuurlijk niet op social media te verspreiden als je niet zit te wachten op alle aandacht en reacties van andere mensen. Misschien besluiten jij en je partner samen op pad te gaan om in het “geheim” te trouwen en pas later een feest te geven om jullie huwelijk aan te kondigen. Het kan allemaal! Het is uiteindelijk jullie relatie, jullie verloving en dat mag je best voor jezelf houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: