Voordat je helemaal los gaat met het plannen van je droombruiloft, is het goed om alvast over een paar dingen na te denken. Bereid je voor op het maken van belangrijke keuzes en blijf niet hangen in de overweldigende ‘waar moet ik beginnen’ periode. Maar hoe bepaal je wat echt belangrijk is en hoe kun je stressvrij aan de slag gaan? Ik help je graag met wat adviezen en tips zodat jij kunt genieten van deze leuke tijd.

De ochtend dat ik wel een ochtendmens was.

Ik ben helemaal geen ochtend persoon! Pas nadat ik het eerste vers gezet kopje koffie gedronken heb, die ik het allerliefst door Max aangereikt krijg terwijl ik nog in bed lig, ben ik aanspreekbaar en begint mijn dag.

Max was al een tijdje wakker en was iets aan het lezen op zijn telefoon. Ik had mij nog een keer omgedraaid en hoopte stiekem dat hij naar beneden zou gaan om dat eerste bakkie koffie voor mij te halen. Bzztt Bzzt… Was dat nou de wekker of gewoon een bericht die binnenkwam op mijn telefoon? Nog voordat ik de kans kreeg om te gaan kijken merkte ik op dat Max dichterbij geschoven was. KIJK! zei hij net iets te enthousiast en te hard in mijn oor. Voorzichtig opende ik mijn ogen en werd verblind door het telefoonscherm…. Ahhh mijn ogen.

Ik probeerde te zien waar Max zo enthousiast over was. Langzaam maar zeker kwam het beeld binnen. Het was een foto van een vrouw in een prachtige roze jurk en een man die voor haar knielde in de achtergrond zag je duizenden lichtjes en daaraan kon je zien dat ze op een hoog gebouw stonden. Ik herkende de man en de vrouw. Wat? OMG, is dit echt?

Ik pakte mijn telefoon om te kijken of het geen grapje was en opende mijn berichten. Ik had ook deze foto ontvangen, daarom ging mijn telefoon dus af. Max zn broer had een aanzoek gedaan op het hoogste gebouw in Dubai en het antwoord was: JA!

Fotograaf of Daggast?

Een paar dagen na hun reis in Dubai kreeg ik opnieuw een berichtje. Ze wilden graag weten of ik liever als daggast of als fotograaf op hun bruiloft aanwezig wil zijn. Ik zie deze vraag als een groot compliment! Ten eerste is het fijn dat familie of vrienden mij de keuze geven, en het niet vooraf voor mij invullen. Daarnaast is het ook een eer dat zij het fotograferen van hun bruiloft aan mij toe durven vertrouwen. Mijn eerste keuze is dan ook altijd om het grootste deel van de dag fotograaf te zijn, zodat ik de dag net zo mooi kan beleven als het koppel. Transformeer ik daarna gewoon in een mee-feestende daggast!

Je hebt ‘JA’ gezegd, en nu?

Oke, ze zijn verloofd, de fotograaf is geregeld en nu? Omdat ik door mijn werk al wat ervaring in trouwland heb en graag op weg wil helpen met de voorbereiding, kwam ze enthousiast met deze vraag en enkele overweldigende zorgen, naar mij toe. Het advies wat ik haar gaf is hetzelfde als ik aan iedere nieuwe bruid geef:

Kondig jullie verloving aan

Over een paar weken/maanden is de tijd omgevlogen, zijn jullie al getrouwd en is het hele feest weer voorbij. Geniet nu vooral van jullie nieuwe relatiestatus. Vertel het aan zoveel mogelijk vrienden en familieleden of kondig het op een originele manier aan.

Goed bedoelde adviezen

Velen gingen je voor! Door hun persoonlijke ervaring weten zij de do’s en dont’s bij het plannen van een bruiloft. Luister naar de tips van anderen. Je kunt altijd nog besluiten om er niets mee te doen en je eigen weg in te slaan. Dit wordt tenslotte jullie dag!

Bepaal het budget voor de bruiloft.

De trouwlocatie versierd met duizenden bloemen, een meters lange sluier of aankomen in een helikopter? Tegenwoordig is alles mogelijk, zolang het budget dit toestaat. Daarom is het verstandig voor je begint met het plannen van jullie bruiloft een budget op te stellen. Wat willen jullie in totaal uitgeven aan de bruiloft? Welke onderdelen zijn voor jullie echt belangrijk en mogen misschien wat meer kosten? Houden jullie ook nog rekening met onvoorziene uitgaven?

Bepalen wat echt belangrijk is voor jullie.

Wat vind jij belangrijk? Waar hecht jij de meeste waarde aan? Designer kleding? Een specifieke locatie? De trouwfotografie en het foto album? Maak een top 3 van dingen die jullie belangrijk vinden voor jullie bruiloft. Regel deze dingen dan meteen als eerste.

Bladconfetti, bruidspaar, confetti, schoorlse duinen, natuurlijk afbreekbaar, duurzaam, Fotograaf, Chantal Tak Fotografie

Visie voor de bruiloft.

Pinterest is een prachtige plek om inspiratie op te doen voor jullie dag. Maak een Pinterest bord om de visie voor jullie perfecte bruiloft te verzamelen in beeld. Zo ontdekken je wat jullie mooi vinden, welke dingen goed bij elkaar passen en welke leverancier hierop aansluit.

Kiezen van een trouwdatum.

Heb je al een datum in gedachte? Wellicht de dag dat jullie elkaar leerden kennen, de dag waarop jullie verkering kregen of misschien precies een jaar na de verloving.

Als je net als ik geen officiële datum hebt kun je ook kijken in welk seizoen je graag zou willen trouwen. Denk na wat voor jullie de beste dag of datum is om te trouwen. De meeste bruidsparen kiezen voor vrijdag of zaterdag, waardoor deze dagen over het algemeen ook iets duurder zijn. Voor een grappige datum geldt dit ook, datums zoals 10-10-2020 zijn gewilde datums en zitten over het algemeen sneller “vol”.

De beste locatie voor jullie bruiloft.

Heb je al nagedacht over een trouwlocatie? Bedenk een aantal locaties die passen bij je bruiloft of jullie persoonlijke stijl. Kijk eens rond wat er allemaal mogelijk is en maak een lijstje met een aantal favoriete locaties. Wanneer je zeker weet dat je de beste locatie gevonden hebt, vraag dan eerst een offerte aan om te kijken of het binnen het budget past en bespreek alle mogelijkheden.

Fotograaf

Jullie visie is compleet, de geschikte locatie is gevonden en jullie trouwdatum is geboekt. Nu kun je op zoek gaan naar een fotograaf om de bruiloft vast te leggen. Ga vooral af op je gevoel, kijk naar welke stijl je mooi vind en welke fotograaf jou het meeste aanspreekt.

Een ervaren bruidsfotograaf kan je helpen bij het opstellen van een realistische planning. Ze weet hoeveel tijd er nodig is voor het klaarmaken, hoe lang een ceremonie meestal duurt en wanneer je het beste de trouwfotoshoot kunt doen.

Fotograaf, schoorlse duinen, staatsbosbeheer, achter de schermen, chantal tak fotografie, avontuurlijke, trouwfotoshoot,

Met deze tips ging mijn “schoonzus” aan de slag. Ze is al bezig met de volgende stap, het uitzoeken van haar trouwjurk en binnenkort gaat ze beginnen met de planning voor hun bruiloft. Wil je graag meer tips voor het plannen van je eigen bruiloft? Laat mij weten waar ik je bij zou kunnen helpen of plaatst een berichtje onder dit bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: