Een gemeenschappelijke vriend bracht deze twee lieve mensen samen. Het avontuurlijke liefdesverhaal van Jelle en Tineke begon met een mooie vriendschap en tijdens de wintersport begon hun liefdesrelatie. Ze hadden het heel fijn met elkaar en als ze op vrijdag avond bij CrossFit Alkmaar waren voor de Buddywod dan was het overduidelijk: zij zijn samen een team!

Hun vakantie naar Sardinië werd een reis om nooit te vergeten, Jelle had het al helemaal bedacht. Dit vond hij een geschikt moment om Tineke een aanzoek te doen. Tineke is dol op natuur en Jelle kan genieten van oude architectuur dus het onbewoonde Gairo Vecchio was de perfecte locatie voor het aanzoek. Gairo Vecchio is een stadje gelegen op een berghelling getroffen door gewelddadige stormen, rampzalige overstromingen en na een aardverschuiving zijn de bewoners vertrokken en nooit meer terug gekeerd. Niet een romantische geschiedenis maar wel een mooie weergaven van hun persoonlijke interesses: oude architectuur en natuur.

Om even terug te komen bij het liefdesverhaal, je kunt wel raden wat Tineke haar antwoord was op het aanzoek van Jelle. Na een fijne periode van verloofden zijn en het plannen van hun droombruiloft was het eindelijk zo ver! Jelle en Tineke gingen elkaar het Ja-woord geven en hun dag werd gevierd op een manier die helemaal bij hun paste.

Klaarmaken voor de dag.

Tineke en Jelle zijn echt heel blij met hun prachtige huis in een iconische straat van Alkmaar, het was daarom ook geen verrassing dat ze allebei hadden besloten zich hier klaar te maken voor de bruiloft. Jelle mocht zich als eerste aankleden in hun minimalistische slaapkamer met een zachtroze muur. Ze hadden de kamer helemaal klaargemaakt voor de foto’s en een blauwgroene bedsprei was zorgvuldig uitgekozen.

Bruiloft Alkmaar, Klaarmaken bruidegom,


Tineke was eerst naar de kapper geweest en mocht zich na Jelle in de slaapkamer klaarmaken. Jelle verstopte zich heel even in de badkamer en Tineke nam de slaapkamer in gebruik. Beneden druppelde de families langzaam binnen om de persoonlijke dag gezamenlijk te vieren.

Het eerste zicht.

Op mijn advies kozen Jelle en Tineke er voor hun eerste zicht moment even samen te doen. Op deze manier hadden ze even de tijd elkaar in alle rust te bekijken en samen te genieten van dit intieme moment, wat dan ook weer hele oprechte foto’s oplevert. In de huiskamer stonden familie en vrienden gespannen te wachten om de eerste glimp van het bruidspaar op te vangen. De deur ging open en daar stonden ze dan Jelle en Tineke als bruidspaar.

Roze, blauw en paars trouwboeket voor een lente bruiloft
Bruid en bruidegom zien elkaar voor het eerst op de trap
Bruidegom haalt zijn bruid op voor de ceremonie
Familie ziet bruidspaar voor het eerst

De fotoshoot.

De broer van Tineke, Arjan, had ook een persoonlijke toevoeging aan de bruiloft! Uren had hij aan zijn antieke Volkswagen kever gewerkt en toen Jelle en Tineke besloten dat dit hun trouwauto zou zijn werd de vrolijk gele auto klaargemaakt en opgepoetst om op deze dag te stralen. Trots reed hij het bruidspaar naar de locatie van de fotoshoot, de auto ging niet snel maar dat maakte niet uit. Iedereen genoot van de toeristische route richting de Schoorlse Duinen.

detailfoto van een gele volvo als trouwauto


Eenmaal aangekomen bij de locatie maakte we vanaf het witte Groeter kerkje een korte wandeling de duinen in. Het mooie aan deze locatie is dat je op een kleine afstand foto’s kunt maken op een kleine open duin vlakte en wanneer je je omdraait prachtig bospad ziet. Vooral bij een bruiloft is het belangrijk dat ik een zo gevarieerd mogelijke fotoserie in een zo kort mogelijke tijd kan maken en daarom is de Schoorlse duinen mijn all-time favoriete fotolocatie in Noord-Holland!

Bruid en bruidegom hand in hand met horloge en manicure
Bruid met assepoester trouwjurk in de schoorlse duinen en een bruidegom met donkergroen pak
Bruidegom met donker groen trouwpak en pastel boeket in de schoorlse duinen trouwfotoshoot
Bruid assepoester arnhem trouwjurk trouwfotoshoot in de schoorlse duinen
Trouwboeket bloemenwinkel Den Helder

De ceremonie.

De locatie lag in het oude stadsdeel van Alkmaar aan het Fnidsen. Het bruidspaar had gekozen voor de Remonstranten schuilkerk als ceremonie locatie. Een leuk feitje: de vloer is door een oude zandtraditie bestrooid met fijn duinzand en op deze manier waren de fotoshoot en ceremonielocatie toch aan elkaar verbonden. De ceremonie werd muzikaal begeleid door Nadia Anne en geleid door de hipste dominee die ik ooit had ontmoet. Het was hierdoor een moderne ceremonie met alle belangrijke elementen er op een persoonlijke manier in verwerkt.

Poort remonstranten kerk fnisden alkmaar op een zonnige dag
Bruidspaar bij poort ceremonie trouwlocatie remontranten kerk in Alkmaar
Bruidegom komt ceremoniezaal binnen
Vader van de bruid geeft zijn dochter nog een kus voor de ceremonie
Begin van een ceremonie remonstranten kerk Alkmaar
Dominee Niels zegend bruidspaar in de remonstranten kerk alkmaar
Nadia music begeleid een trouwceremonie in de remonstranten kerk Alkmaar
Bruid geemotioneerd tijdens de ceremonie door muziek
Dominee Niels verbind bruidspaar in den echt
Bruidspaar schuift ringen om tijdens de ceremonie
Trouwceremonie de kus


Direct na de ceremonie stonden de gasten klaar het bruidspaar te feliciteren met bladconfetti, organische confetti dat geen belasting is voor het mileu en de natuur. Aangezien iedereen al buiten stond, en binnen de locatie van ceremoniezaal werd omgebouwd tot receptie locatie, was het een perfect moment om even een groepsfoto te maken met iedereen die aanwezig was bij de ceremonie. In het smalle straatje van de oude binnenstad probeerde ik iedereen bij elkaar te zetten op de juiste plek voor deze foto. Intussen was Karin op zoek gegaan naar een grote ladder waar ik dan op kon staan en iedereen in de foto zou krijgen.

Bruidspaar verlaat remontranten kerk Alkmaar na ceremonie
gepersonaliseerd kratje van Blad confetti
blad confetti groepfoto bruiloft in de kleine straatjes van het Fnidsen Alkmaar

De receptie.

Het bruidspaar werd flink toegejuicht bij het binnenkomen op hun receptie. Samen met hun gasten toosten ze op een fantastische dag en achterin de locatie stond een lange tafel klaar met allerlei Vegan taarten. De bruidstaart stak er bovenuit op de hoogste taartschaal en na zo een lange dag wilde het bruidspaar niets liever dan de taart aansnijden, een stukje Vegan taart eten en genieten van het feit dat ze nu een echtpaar zijn. Halverwege de receptie was mijn werkdag afgelopen. Met mijn CF-kaarten vol prachtige beelden, een voldaan gevoel en een grote glimlach op mijn gezicht vertrok ik van de Oude stad naar Kanaalkade om daar op de bus naar huis te stappen.

Veganistische bruidstaart

////
En het geweldige team leveranciers die deze bruiloft tot een prachtdag hebben kunnen maken:
Trouwlocatie: Remonstranten kerk Alkmaar
Trouwringen: Le Mariage Alkmaar
Trouwpak: Schutz mannenmode
Trouwjurk: Assepoester Arnhem
Dominee: D.S. Niels
Muziekbegeleiding: Nadia Music
Bruidstaart: Vegan taarten
Catering: Vers eten en drinken Alkmaar
Bloemen: Amazing flowers Den Helder
Confetti: Blad confetti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: