De dagen, weken of misschien wel maanden waarin je na de bruiloft vol spanning wacht op je trouwfoto’s lijken lang te duren. Je wilt gewoon zo snel mogelijk je foto’s hebben! Je wilt ze zien, de dag kunnen herbeleven en beginnen met het uitzoeken van je meest favoriete. Dit is dan ook meestal het eerste wat je doet als de fotograaf haar foto’s met je hebt gedeeld. Om er voor te zorgen dat je nog lang van je foto’s kunt genieten heb ik een aantal ideeën voor je beschreven in deze blogpost.

Digitale back-up.

Tegenwoordig ontvang je de foto’s simpel en snel via een digitaal medium. De eerste stap na het bekijken van je foto’s is dan ook om de afbeeldingen te downloaden en direct een Back-up te maken op een extern harde schijf en/of cloud. Zo ben je er teminste zeker van dat de foto’s niet zomaar verloren zullen gaan.

Trouwalbum.

In dit digitale tijdperk maken niet veel mensen meer een traditioneel plakboek of traditioneel foto album, best wel zonde toch? Ik ben echt een groot voorstander van de ouderwetse fotoboeken. Het nostalgische gevoel wanneer je een album kunt vastpakken, open slaan en ziet dat er echt veel werk van is gemaakt. Bruidspaar, neem een trouwalbum! Dit is de beste manier om met je foto’s te pronken bij de volgende familie bijeenkomst. Geloof mij, je zult geen spijt krijgen van deze investering in een tastbare herinnering van jullie trouwdag.

Prints en wanddecoratie.

Het uitkiezen van je meest favoriete foto’s gaat een moeilijk klusje worden, maar er is altijd wel een foto waar je meteen helemaal verliefd op zal zijn. Dit is natuurlijk DE foto om af te laten drukken en als decoratie stuk aan de muur te hangen. Traditionele prints, canvas, foto op hout, alumunium, een fotokalender of een andere originele manier om je foto’s te printen. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk! Wat vind jij het mooiste?

Bedank kaarten.

Een leuke manier om jullie trouwfoto’s te gebruiken is om er een bedank kaart van te maken en naar je gasten te sturen. Je gasten vinden het echt heel leuk om de foto’s te zien terwijl jij ze bedankt voor hun aanwezigheid op je bruiloft. Niet iedereen is actief op social media en deze persoon zal je foto’s nu pas voor het eerst zien.

Cadeaus.

Voor je familie en bestie kan het zien van de foto’s net zo spannend zijn. Maak deze eerste keer foto’s kijken speciaal door een klein fotoalbum of ingelijste fotoprint cadeau te geven. Een mooi cadeau die ze trots aan al hun vrienden zullen laten zien.

Delen op social media.

Je nieuwe profiel foto, eentje als omslag foto en een paar foto’s in een album op je profiel pagina. Misschien nog een foto update om je nieuwe relatiestatus aan te kondigen. Jij bent super trots op je foto’s! Maak een selectie van hoogtepunten om te delen, je vrienden en volgers zitten niet te wachten op een overbelasting aan trouwfoto’s in hun feed.

Foto’s delen op social media, dit mag toch gewoon? In de meeste gevallen mag je foto’s niet zomaar online delen. Ja, het zijn foto’s van jouw dag en jij staat er op maar de fotograaf is de auteur van de foto’s en zonder toestemming van de auteur mag je de foto’s niet zomaar online plaatsen. Bespreek dit van tevoren met de fotograaf! Heb je toestemming? Lees dan eerst even deze blog: Zo deel je je foto’s goed op social media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: