Weet je het nog, het weekend dat er een kleine tornado door Amsterdam trok en het dak van het AZ-stadion was ingestort door de wind. Niet echt een weerbericht wat je horen wilt midden in de zomer. Laat staan voor de dag waarop je gaat trouwen!! En al helemaal niet wanneer je speciaal voor je bruiloft naar Nederland vliegt om te trouwen op het strand maar dan letterlijk word weggeblazen. Toch gebeurde het zo voor Stephan en Daniela uit Toronto.

Een paar dagen voor de grote storm waren Stephan en Daniela veilig van Toronto naar Nederland gevlogen. Ik ontmoette ze voor het eerst in Hargen aan Zee nadat ik ze had uitgenodigd voor hun verlovingsfotosessie in dit mooie stukje natuur. De fotosessie werd gelijk een perfect moment om alle details van hun beach bruiloft en de fotografie wensen te bespreken.

Waarom trouwen in Nederland?

Je vraagt je nu dan vast af waarom ze helemaal naar Nederland zijn gekomen om te trouwen? Als kleine jongen kwam deze bruidegom met zijn familie naar Bergen aan Zee, elke zomer opnieuw. De fijne plek en herinneringen aan die zorgeloze tijd hadden een speciaal plekje in zijn hart gekregen en hij wilde niets liever dan deze bijzondere plek delen met zijn grote liefde. De avontuurlijke en reislustige Daniela was zeker in voor zo een groot avontuur.

Trouwfotoshoot? Kan gewoon buiten in de storm!

Flinke regen en windkracht 6 is voor de meeste bruidsparen (en fotografen) een regelrechte nachtmerrie. Natuurlijk, het zijn niet de ideale omstandigheden en toch laat ik mij hier niet door tegenhouden om een trouwfotoshoot gewoon op een mooie buitenlocatie te doen. Nog voordat Karin en ik naar bij het bruidspaar moesten zijn bezochten we nog even snel wat locaties onderweg. De jacht naar een aantal geschikte plekken maakte ik mijn taak.

Ik vind dat een bruidspaar zich daarover geen zorgen hoeft te maken en ik wist wat hun visie voor de bruiloft was. De natuur-nerd in mij weet precies hoe ik windvrije foto’s kon maken en vooral waar dit mogelijk zou zijn. Het antwoord: Bergen bos en de duinen. Dus werd dit de plek waar Stephan en Daniela elkaar voor het eerst als bruidspaar zouden zien.

Ceremonie bij blooming beach bergen.

Het originele plan was om de ceremonie op het strand te houden, maar dat ging toch echt niet gebeuren in deze zomerstorm. De hippe strandtent werd in een korte tijd omgetoverd tot een beachy trouwzaal waar het gezelschap de ceremonie veilig kon uitvoeren zonder zandstralen of harde windstoten. Het bruidspaar zag de humor er wel van in en lieten zich ook zeker niet tegenhouden door deze zomerstorm. Door de mega harde windvlagen kon er geen raam open, pfff… tropische temperaturen! Je kon letterlijk voelen dat het zomer was.

Trouwambtenaar: Esther Pasman – www.esthertrouwt.nl

Een fotograaf die door weer en wind zal gaan

Ga jij ook trouwen op een Nederlands (maar mag ook tropisch) strand en ben je nog op zoek naar een fotograaf waarvan je zeker kan zijn dat ze door weer en wind zal gaan om bij jouw strandceremonie aanwezig te zijn? Misschien kan ik je daarbij helpen! Alleen dan gaan we er wel van uit dat er geen zomerstorm door Nederland raast natuurlijk.

Ik ben ook altijd in voor een avontuurlijke koppel fotosessie samen met jou en je partner. Gewoon omdat je van elkaar houdt en wat leuke foto’s samen wilt hebben. Of omdat jullie wat te vieren hebben en dit op een memorabele manier willen laten vastleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: