Ze leerde elkaar kennen op een festival in Heerhugowaard. Niemand had bedacht dat een vluchtige ontmoeting tussen 2 vreemden op een wat minder romantische plek, naast de toiletten, zou ontwikkelen in zo een romantische liefdesverhaal. De plek waar het allemaal begon had een speciale betekenis voor het koppel en ieder jaar wanneer ze op Mixtream festival aanwezig zijn worden ze herinnerd aan die bijzondere ontmoeting. Toen ik bruid Judith vorig jaar op hetzelfde festival tegenkwam wees ze de plek zeer specifiek aan en vertelde trots, “Nou hier hebben we elkaar ontmoet” .

Stefan kende ik al wat langer, hij is de broer van mijn beste vriendin. Ik herinner me nog toen ik begon met mijn fotografie carrière en daar heel stoer verkondigde dat als iemand van haar familie zou trouwen ik niet de fotograaf zou zijn. “ik word wel de dronken bruiloft gast” riep ik dan stoer. Nu, vele jaren later, is dat toch anders gebleken. Ik heb meestal genoeg aan een wijntje, of een speciaal biertje of enkel een glas torpische Pinã colada en wilde niets liever een waardevolle herinnering aan zo een speciale dag voor ze creëren.

Klaarmaken bruid

Ik was als eerste bij Judith, ze zat rustig op de bank, met een kopje thee, in haar ouderlijk huis in Schagen. Ik zag gelijk dat ze een zacht roze Miss to Mrs pyjama en wit zijden met strassteentjes beschreven “Bride” ochtend jas had aangedaan. Dit was natuurlijk de perfecte outfit om haar dag te starten om vervolgens makkelijk in haar blushkleurige trouwjurk te stappen. Je kon echt zien dat Judith aan het genieten was, eindelijk was het zo ver; vandaag ging ze trouwen.

Klaarmaken bruidegom

Karin, mijn second shooter, was intussen aangekomen bij de bruidegom. Die had een afspraak geboekt bij barbiershop Zijn haar. Soms krijg wel eens de vraag of het echt nut heeft om foto’s te maken bij het klaarmaken van de bruidegom. Die heeft toch meestal met 10 minuten zijn outfit wel aan? Stefan leverde het bewijs dat het klaarmaken bij de mannen net zo spectaculair kan zijn als bij de dames. Met zijn vader, grotere kleine broer en beste vriend genoten zij van een bijzonder moment in de jaren 20 gestijlde barbiershop. Na deze afspraak gingen de mannen zich klaarmaken in het huis van Stefan en Judith.

Stipt op tijd kwam de trouwauto op trailer aan bij het huis waar Stefan zich klaarmaakte. Bij het zien van de auto verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht. Ik denk dat het kwam doordat hij zich net realiseerde dat hij zelf in deze Ford Mustang Cobra zou gaan rijden en zijn bruid mocht oppikken. De eigenaar van de Mustang gaf hem nog een spoedcursus: “hoe start je een classic muscle car” en bij het startgeluid van de ronkende motor keken deze mannen elkaar trots aan met een lichte sprankeling in hun ogen! Een jongensdroom kwam uit!

Eerste zicht

Judith had precies dezelfde sprankeling in haar ogen en lichtelijk geschokken glimlach op haar gezicht toen ze haar bruidgom vanuit de verte hoorde aankomen. Stiekem keek ze achter een licht doorschijnend gordijn naar buiten, ze wilde alvast even spieken hoe iedereen op de aankomst zou reageren en ik denk dat ze alvast een glimp wilde opvangen van haar grote liefde die strak in pak uit de stoere auto zou stappen.

Stefan maakte zich klaar om zijn bruid te gaan zien. Met zijn rug naar het huis stond hij licht gespannen maar zeer geduldig te wachten. Achter hem verzamelde de twee gezinnen zich op het balkon om dit bijzondere moment ook te kunnen zien. Toen iedereen klaar stond kwam Judith vanuit de woonkamer de tuin in gelopen. Ze had haar ogen dicht en werd door haar moeder naar het beste plekje begeleid. Judith stond met haar rug naar Stefan gedraaid en bij het openen van haar ogen keek ze omhoog. Hard zwaaiend naar de families werd ze toegejuicht, wat zie je er mooi uit!! Het werd nu dan toch echt tijd om zichzelf aan Stefan te laten zien. Om de spanning nog een beetje op te bouwen gingen ze rug tegen rug staan, op gevoel zochten ze elkaars handen en verstrengelde de vingers zicht tot een geheel. Het aftellen was begonnen 3…… 2……. 1……

Fotoshoot

De fotoshoot locatie, die ik samen met het bruidspaar had uitgekozen, was op de weg van Schagen naar Slot Assumburg en paste perfect bij de persoonlijke voorkeur van het bruidspaar. Het was de zelfde plek in de Schoorlse duinen als bij de Loveshoot die we enkele weken voor de bruiloft hadden gehad. De reden dat dit de fotoshoot locatie is geworden heeft vooral te maken gehad met dat ik het belangrijk vind mooie foto’s te kunnen maken met de trouwauto. Een onderdeel/detail dat voor vele bruidsparen heel belangrijk is maar door sommige fotografen niet goed genoeg gebruikt wordt in de fotoreportage.

Een fotoshoot is voor mij het beste moment om alle persoonlijke details te fotograferen. Het boeket is nog “vers” het haar van de bruid zit nog perfect, de bruidegom zijn corsage hangt nog op de juiste plek, de trouwauto is nog aanwezig en het bruidspaar heeft nu ook even rustig de tijd al deze dingen op te merken. Ze kunnen tijdens de fotoshoot even bijkomen, genieten en zich opladen voor de ceremonie (dit kan echt een spannend moment zijn).

Ceremonie

Aan de weg voor de trouwlocatie werden werkzaamheden verricht, dus om bij de locatie te komen duurde iets langer dan gedacht. Vol spanning stonden alle gasten van het bruidspaar op de brug voor het Kasteel te wachten. Iemand spotte in de verte de auto en riep luid: “daar komen ze!!!” Het geluid van de ronkende motor kwam steeds dichterbij en toen verscheen daar ineens de Mustang. Aan het begin van het pad zette Stefan de auto stil en ging net als bij elke auto die in de film The Fast and The Furious aan een spannende start stond te wachten de motor even op volle toeren laten draaien. Hij trapte 2 keer hevig het gas is en reed toen, iets minder snel dan de film, richting het Slot.

Het bruidspaar had gekozen voor een ceremonie in de buitenlucht. Omdat het een hele warme dag zou worden hadden ze op elke stoel een waaier en een zakdoekje klaarliggen. De waaier voor de warmte en het zakdoekje voor de happy tears. Hun gasten zochten hun plekje op en het bruidspaar trok zich nog even terug in het kasteel. Nu hadden ze nog even een moment samen als gezin, tijd om hun ceremoniemeesters alvast te bedanken voor al het werk dat ze die ochtend hadden verzet, de getuigen nog even te spreken en zich voor te bereiden op het grote moment. Stefan ging als eerste met zijn 2 zoons in de richting van de ceremonielocatie. De jongens/ringdragers hadden er onwijs veel zin in en trokken Stefan in de richting van de familie en vrienden. Vlak hierna begon de muziekkant te spelen en liep Judith, aan de arm van haar vader, de brug over naar haar toekomstige man. Het was een hele intieme en liefdevolle ceremonie waarin Stefan en Judith elkaar hun persoonlijke geloften toespraken.

Tijd voor een groot feest.

Na de ceremonie was het tijd voor een toast, de taart, het diner en hun grote feest. Dit alles zou plaatsvinden binnen de muren van het kasteel dat overigens perfect bij hun thema paste. Het was een super stoere bruiloft maar dan wel met blush, mint en gouden details. Een combinatie die net zo goed bij elkaar past als pindakaas en hagelslag op een broodje.

Het bruidspaar had nog een verrassing voor hun gasten. Ze wilde het feest al dansend openen. Terwijl iedereen zich in de zaal verzamelde en deze langzaam vol druppelde stonden Stefan en Judith achter een “geheime deur” te wachten tot de ceremoniemeester de aankondiging zou doen. Dames en heren, allereerst wil het bruidpaar jullie bedanken voor jullie komst. Hier zijn ze dan… meneer en mevrouw van Boesschoten. Tot laat in de avond vierde het gezelschap deze bijzondere dag. Leve het bruidspaar die nu kan terugkijken om een geslaagde dag.

Love note van het bruidspaar:

Tot diep in de nacht hebben we de foto’s zitten bekijken. Wat zijn ze onwijs leuk geworden 😍😍😍 Ik kan je echt niet genoeg bedanken💕.  Je hebt onze dag precies zo vast gelegd zoals het was❤❤❤ Het gaat echt heel moeilijk worden om foto’s voor een album uit te gaan zoeken 😂😂😂

Kan ik jou helpen?

Hebben jij en je partner ook een mooi (disney) liefdesverhaal te vertellen? Ga je trouwen in Assumburg? Zoek je nog iemand die net zo gek op Muscle cars is als jij? Of ben je gewoon op zoek naar een fotograaf voor een stoere loveshoot? Misschien kan ik je hierbij helpen! Ik hoor graag wat jij voor ogen hebt, maar je mag me ook altijd een berichtje sturen waarin je een ode aan Pindakaas geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: