De COVID-19 pandemie blijft zich over de hele wereld verspreiden en je begint je zorgen te maken over de bruiloft. Wanneer is de (trouw)locatie weer geopend? Worden de maatregelen ingetrokken of juist aangescherpt? Komt er een lockdown? Tot wanneer zal deze van kracht zijn? OMG, Apocalyps? Al die onzekerheden, onduidelijkheid en de bijkomende stress, dit had je niet verwacht toen de planning voor jullie mooie dag begon en hier kon je ook niet op voorbereiden.

Niemand had kunnen voorspellen dat het virus zo een grote impact zou hebben op je bruiloft en na weken lang te hebben voorbereid op deze mooie dag om het vervolgens te moeten afzeggen of verplaatsen brengt emoties met zich mee. Het is oké om te voelen wat je voelt of dit nou boosheid, verdriet of teleurstelling is. Gooi het er uit!

Ik vind het echt verschrikkelijk dat je op deze manier bent getroffen en ik begrijp dat jullie nu op het punt staan een aantal moeilijke besluiten te maken. Moet de bruiloft nu gecanceld of verplaatst worden? Ik help je graag bij het maken van het beste besluit! 

Laat mij je apocalyptische trouwheldin zijn in dit horror scenario. “

In deze blog staan adviezen die je kunnen helpen bij het maken van DE beslissing, en hoe je dit het beste kunt bespreken met de leveranciers en wat je de uitgenodigde gasten kunt vertellen .

Moet je jullie bruiloft nou uitstellen of annuleren? Goed om te weten voor je alles annuleert!

Als trouwleverancier raad ik je aan om je bruiloft uit te stellen in plaats van te annuleren. Vaak kunnen (aan)betalingen die je hebt gedaan meegaan naar een nieuwe datum, maar ze kunnen niet worden geretourneerd als je annuleert. Zorg ervoor dat je goed naar de offertes, voorwaarden en contracten van je gekozen leveranciers kijkt. Omdat de effecten van de pandemie onvoorspelbaar zijn, zowel voor jou als voor de leverancier, zijn de meesten bereid om samen met jou een oplossing te vinden. Het belangrijkste is dat jij en je partner al een plan hebben gemaakt voordat je contact op gaat nemen met leveranciers. Bepaal of jullie de bruiloft verplaatsen of annuleren, pas dan kan de leverancier met een passende oplossing komen.

Neem contact op met de leveranciers over jouw verplaatste bruiloft.

De meeste leveranciers werken gewoon door en wachten nog even de berichten af voordat ze contact opnemen met alle bruidsparen. Zolang de opdracht uitgevoerd kan worden ontvang je geen bericht. Als de leverancier nog geen contact met jou heeft opgenomen, is het aan jou om contact op te nemen! Maar bereid je alvast goed voor door: 

  • Het contract, offerte of de voorwaarden nog een keer door te lezen en begrijpt wat er gebeurt als je de bruiloft verplaatst of annuleert.
  • Een aantal mogelijk nieuwe trouwdata te bespreken met je partner.
  • Extra kosten te verwachten voor het plannen van een nieuwe datum (echter denk ik dat in dit geval veel leveranciers hier vanaf zien).
  • De leverancier te vragen of deze nog beschikbaar is op de nieuwe data
  • Flexibel te zijn ten opzichte van de leverancier.

Houd je gasten op de hoogte!

Veel evenementen gaan door de huidige maatregelen niet door en mensen zijn zich hiervan bewust. Net als iedereen zijn jullie op de hoogte gebleven van het virus en maken jullie een beslissing die het beste is voor iedereen. Toch is het belangrijk dat je alle gasten duidelijk inlicht over de beslissing om de bruiloft uit te stellen. Bespreek alleen de details waar je zeker van bent en dat je je gasten op de hoogte blijft stellen.

Maar wat als je datum speciaal uitgekozen is?

Ik vind het echt heel erg dat de bruiloft niet door kan gaan op jullie zorgvuldig gekozen datum, zoals je dat bedacht had en dat je op deze manier bent getroffen door de pandemie. Ik probeer ieder bruidspaar zo goed mogelijk bij te staan in deze onduidelijke tijd.

Wanneer je echt niet kan wachten om je grote liefde te trouwen omdat de gekozen datum speciaal voor jullie is, dan zijn er zo veel meer mogelijkheden om toch te trouwen en je bruiloft met alle gasten te vieren. Je kunt met een heel klein gezelschap de ceremonie op de huidige datum door laten gaan in het gemeentehuis en de hele dag later nog eens over doen maar dan met een symbolische ceremonie. Of nodig de familie uit zich mooi aan te kleden en aanwezig te zijn door het bekijken van een livestream van jullie ceremonie. Maar jij en je partner kunnen ook met z’n tweetjes (en jullie getuigen) naar het gemeentehuis om te trouwen en na één jaar of vijf jaar vieren jullie een vernieuwing van geloften dag met alle genodigde gasten. Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop natuurlijk dat je het een nuttig artikel vond en dat het je op weg helpt bij het maken van je keuze. Aarzel niet om contact op te nemen als je met een vraag zit of hulp kunt gebruiken bij het verschuiven van de bruiloft. Laat mij je apocalyptische trouwheldin zijn in dit horror scenario.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: