Jullie zijn al druk bezig met het plannen van jullie bruiloft en proberen er nu achter te komen welke momenten belangrijk zijn op zo een dag. Het is tenslotte de eerste keer dat jullie gaan trouwen, alles is nieuw en jullie hebben geen idee waar je allemaal rekening mee zou moeten houden. Je hebt natuurlijk het klaarmaken, de fotoshoot, groepfoto’s en het allerbelangrijkste de ceremonie. Maar wist je dat het moment dat jullie elkaar voor het eerst gaan zien ook belangrijk is? Hierbij 5 reden waarom jullie voor dit moment voldoende tijd moeten plannen en waarom het belangrijk is.

1. Ontspannen ceremonie.

Om elkaar voor het eerst op jullie trouwdag te zien is een van de spannende momenten op jullie trouwdag. Beide maken jullie jezelf, apart van elkaar, klaar voor de grote dag en hebben geen idee hoe de ander er uit zal zien vandaag. De trouwjurk en het trouwpak zijn zorgvuldig uitgekozen en wekenlang het grootste geheim van jullie bruiloft geweest. Vandaag is de grote dag dat het geen geheim meer zou zijn. Het zou zonde zijn als je de reactie van je partner niet op beeld heb. Daarom is het inplannen van een “eerste zicht” het beste wat je kunt doen om van dat moment een memorabel moment te maken.

2. Tijd voor elkaar.

Het geeft jullie tijd. Tijd om elkaar rustig te bewonderen, tijd om nog even rustig van elkaar te genieten en tijd om na een iets wat hectische ochtend even een moment voor elkaar te hebben.

3. Op je mooist.

Een eerste zicht moment gebeurt meestal als jullie net klaar zijn voor de dag. De hele ochtend zijn jullie, meestal afzonderlijk van elkaar, bezig geweest met het klaarmaken voor jullie bruiloft. Je haar zit nog goed, de kleding is nog nieuw en schoon en de bloemen zijn nog vers.

4. Meer foto’s.

Als jullie elkaar voor het eerst zien tijdens de ceremonie kan de magie van dit moment zo voorbij zijn. De ceremonie is het belangrijkste deel van de dag want hierna zijn jullie officieel man en vrouw. Dit is natuurlijk heel spannend en als je elkaar dan pas tijdens de ceremonie gaat zien kan dit voor veel spanning zorgen voorafgaand aan de ceremonie. Door er twee onderdelen van jullie dag van te maken zal je meer foto’s hebben van de belangrijke momenten.

5. Een hele beleving.

Omdat het eerste zicht moment is ingepland kunnen jullie er voor kiezen jullie familie en dierbare vrienden uit te nodigen dit moment met jullie mee te beleven. Voor hun is het net zo spannend als voor jullie en op deze manier kun je dit intieme moment delen met iedereen die belangrijk voor jullie is. Zo zorg je er gelijk voor dat je meer tijd hebt om met familie en vrienden te genieten van jullie dag. Plan vooral een koffie of lunchpauze na dit moment om het nog waardevoller te maken.

Ik kan nog wel veel meer reden bedenken waarom dit een moment is dat niet kan ontbreken in de reportage. Uiteindelijk is de keuze aan jullie, het is jullie dag en deze is natuurlijk inrichten zoals jullie dat willen. Toch hoop ik dat ik jullie een beetje geinspireerd heb om na te denken over het belang van een eerste zicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: