Op een grauwe en koude donderdag vertrok ik na een ochtend vrijwilligerswerk in de richting van de Schoorlse Duinen. Deze plek is echt mijn favoriete foto, wandel, hardloop en ontspanningsplekje en ik had deze koude grauwe donderdag even een moment in de natuur nodig.

Hoe fel ik er ook op tegen was, ik kon het plan van staatsbosbeheer tijdens deze wandeling niet vermijden. In eerste instantie was ik een tegenstander van het kappen omdat het gebied na het kappen misschien niet meer zou zijn zoals ik het kende. Ik was bang dat het gebied kleiner zou worden, dat het zou veranderen en plaats moest maken voor eventuele bouwplannen. Een ondergang voor veel mooie natuurplekken in Nederland omdat wij mensen grotere huizen, grotere winkelcentrums en grotere bedrijfspanden willen hebben.

Schoorlse duinen, gekapte bomen, fotoshoot, achtergrond,  winter 2019, staatbosbeheer, schoorlse bos, schoorl,

Kappen in de Schoorlse Duinen.

Na een spontaan gesprek met de medewerker van Staatsbosbeheer die op dat moment in het gebied bezig was merkte ik dat ik er anders tegen aan ben gaan kijken. De bomenkap gebeurde niet om het gebied kleiner te maken of te laten verdwijnen. Het werd juist gedaan om zieke bomen te verwijderen en de bomen die de groei van alle kleinere planten belemmerde te verwijderen zodat deze planten een kans zouden krijgen.

Een interessant feitje: wist jij dat de Schoorl een vrij onbewoonbaar gebied was en dat de omliggende dorpen pas na het aanleggen van het bosgebied groter groeide?

Boomstammen, schoorlse bos, schoorl, bergen, staatsbosbeheer, dennebomen, cedarhout,

De gekapte bomen waren gezaagd tot gelijke stukken en vormde nu torenhoge muur naast het wandel/fietspad.

Het was stiekem wel een uniek en een prachtig gezicht. De creatieveling in mij wilde hier wat mee doen, nog voordat het straks een uitgemolken concept zou zijn of in het ergste geval weer snel zou verdwijnen. Ik moest actie ondernemen en snel!

Loveshoot Give-away.

Gezien de meeste fotosessies pas vanaf april worden geboekt en het nu begin januari was besloot ik om een Loveshoot te verloten aan een avontuurlijk koppel dat ook zo dol is op dit prachtige stuk natuur. Ik wilde een koppel dat zonder probleem een lange wandeling in de Schoorlse Duinen kon maken en niet bang was voor een beetje regen of een modder poeltje op de drassige paden in het bos.

Fotosessie op een stormachtige dag.

Er waren zoveel leuke reacties op de loveshoot give-away binnengekomen en het gebied was groot genoeg om een 2e prijs te verloten. Het eerste winnende koppel waren Keith en Bodine uit Alkmaar. Binnen een paar uur hadden we een dag besproken en een paar dagen later troffen wij elkaar voor het bezoekerscentrum van de Schoorlse duinen.

Deze fotosessie was er om mijn creatieve geest te stimuleren. Ik fotografeerde om te creëren en ik kon mij geen beter koppel bedenken om vast te leggen. Als creatief ondernemer is het belangrijk dat je niet vergeet waarom je ooit bent begonnen. Natuurlijk moet je werken om geld te verdienen! Maar nog belangrijker is om soms op pad te gaan voor jezelf, gewoon om te creëren, te proberen en te falen. Sommige ideeën werken niet zoals je dat had bedacht en dat is oké!

Keith en Bodine zijn een geweldig stel en ik heb een hele leuke middag met ze gehad. Het was een druilerige dag, het was best koud maar dat drukte voor ons de pret niet. We hebben gelachen, gesopt op modderpaden, diepgaande gesprekken gehad en daarna nog heerlijk geluncht bij Ijgenweis. Met een rozige bui, knalrode wangen en een verwilderd kapsel stapte we hier naar binnen. We waren op de juiste plek en helemaal in ons element.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: