Hun favoriete plek om te wandelen is tussen de (zoals Thirza het noemt: ) Bambi’s in de Amsterdamse waterleiding duinen. Ze zijn graag in dit stukje natuur, om te genieten van elkaar, te ontspannen en heel veel foto’s te maken van alle flora en fauna. Dit zou dan ook de meest geschikte locatie zijn voor hun eerste Loveshoot. Remon en Thirza stelde deze locatie aan mij voor, ik was er zelf nog nooit geweest maar zie graag al het schoon wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Tijdens de loveshoot is het belangrijk dat het koppel zich op zijn gemak voelt en kan genieten van de leuke ervaring. Voor het eindresultaat is het belangrijk dat  de foto’s een persoonlijke sfeer hebben en niets kan dan beter dan de locatie.

fotoshoot, amsterdamse waterleidingduinen, zandvoort, wandelen, locatie, loveshoot,
bos, koppel, filmkus, groen, floral print, kleding inspiratie,
Boom, bos, duinen, structuur, oude boom, gras, zomer, bossen, open vlakte,

Random fact

Voordat ik een nieuwe locatie bezoek voor een fotoshoot bekijk ik wat de regels en gebruiken van het gebied zijn. Zo was je op deze locatie vrij om te gaan en staan waar je wilde, ook buiten de paden en moest je in het bezit zijn van een toegangsbewijs die je bij elke ingang kon aanschaffen. Ik ben echt iemand die van random facts houd en het niet kon laten om deze informatie met je te delen. Maar, in de Amsterdamse waterleidingduinen word 2/3 van het drinkwater van Amsterdam voorgezuiverd. Het water word uit de rivier de Rijn gehaald, voorgezuiverd en vervolgens het duin in gepompt waar het in drie maanden op een natuurlijke manier gezuiverd word door het duinzand.

grote boom, boom als achtergrond, structuur, jongen, meisje, verliefd stel, natuur,

Goed om weer terug te komen bij de loveshoot van Remon en Thirza op deze mooie locatie. Op een wisselvallige donderdag ochtend stond onze afspraak voor de loveshoot, eenmaal aangekomen op de locatie kochten we een toegangsbewijs en nog voordat we de eerste foto hadden gemaakt begon het te spetteren. We besloten gewoon te beginnen en vonden een mooi plekje tussen torenhoge dennen, hun enkels verdwenen in het hoge gras en door de frisse wind wist ik dat het snel harder zou gaan regenen. We besloten terug te gaan naar het koffiehuisje bij de ingang en de bui af te wachten. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie en een hazelnootschuimgebakje die echt veel groter was dan mijn eetlust, vertelde Thirza en Remon over hoe ze elkaar hadden leren kennen en wat ze nog meer dan wandelen leuk vonden om samen te doen.

uitkijk punt, uitzicht, koppel, amsterdamse waterleidingduinen, bossen, heuvel landschap, landschapfotografie,
Waterleiding, waterfilterend natuurgebied, waterval, natuurlijke waterzuivering, bos, mos,
omgevallen boom, water, meertje, moeras, verliefd stelletje, zitten op omgevallen boom,

Op zoek naar Bambi's

De koffie was opgedronken, de wind weer gaan liggen en het was gestopt met regenen, dus een goed moment om onze Loveshoot te vervolgen. Remon en Thirza hadden een vaste route op de locatie en omdat ik er nog niet eerder geweest was liet ik mij leiden door hun. Zij wisten tenslotte waar we de meeste bambi’s tegen zouden komen en dat was toch wel een foto die niet kon ontbreken aan deze fotoshoot.

gezellig wandelen, natuurgebied, bospad, duinpad, met partner, wandelen in de natuur, noord holland,
kronkelende bomen, bos, natuurgebied, Zandvoort, wandelgebied,
duingebied, hommel, insecten, bloemen, wilde bloemen, nectar, macro fotografie,
Uitzicht punt, hoge denneboom, heuvel, bewolkte dag, waterleidingduinen ingang,
kronkelende bomen, bos, natuurgebied, Zandvoort, wandelgebied, wilde herten, hert, bambi, dennebos, natuurfotografie,

Grote buitenfotoshoot angst

De route was een fijne wandeling die varieerde tussen bospaden, open duinvlaktes  waar je langs de gaafste uitkijkpunten kwam. Ik kon heel goed begrijpen waarom Remon en Thirza graag naar dit plekje gingen. Onderweg maakte we een aantal keer een kleine omweg om als een echte avonturier van de paden af te wijken en tussen de bomen te kunnen gluren naar Bambi’s, aasgolfers en hagedissen. Nadat we door het hoge gras en dorre bladeren waren gegaan kriebelde er iets op mijn benen. Als je mij een beetje kent weet je dat ik panisch ben voor insecten, normaal gesproken zou ik op een buitenlocatie een lange broek, de broekpijpen in mijn sokken en hoge dr Martens laarsjes dragen.

Deze ene keer besloot ik in een jurkje met All Stars te gaan, het was gewoon te warm voor een lange broek. Het gekriebel aan mijn benen betekende gewoon dat er wel een insect op zou zitten. Ik keek naar beneden en zag dat er allemaal kleine zwarte spinachtige beestjes omhoog aan het kruipen waren. IEHWW TEKEN, gilde ik uit. Ondertussen stond ik een lichtelijk in paniek dansje te maken en de beestjes van mij af te slaan. Ik heb er geen een gemist en mij thuis nog even laten nakijken door Max, maar bleef toch tijdens de fotoshoot de hele tijd met de gedachte dat die kleine beestjes probeerde tegen mij op te klimmen en zich op een goed plekje vast te zetten.  Ik denk dat dit wel een van mijn grote angsten is en elke keer als ik een buiten fotoshoot heb gedaan controleer ik thuis even. Daarnaast waarschuw ik altijd iedereen en adviseer  even goed te controleren of er geen ongedierte is meegebracht vanuit de duinen.

Wilde hert, jonge hert, herten kijken, dennebos, hoge gras, bosgebeid, top wandel locatie, Nederland, hertenplaag waterleidingduinen,
kijken naar herten, aan het wandelpad, herten in het wild, duingebied met dieren, meisje kijkt naar hert,
Denneboom, naaldbomen, hoge gras, groene omgeving, genieten in de natuur, liefdesfoto,

Toch nog Bambi's!

Op de plekken waar, volgens Remon en Thirza, veel bambi’s te zien waren was op dit moment niet veel beweging te zien. De Bambi’s hadden vast ook last van de warmte en zochten vooral verkoeling aan de waterkant en onder de bomen. We hielden hoop om nog een foto met de bambi’s te maken. Gelukkig lukte dit aan het einde van de fotoshoot. We hadden de hoop al een beetje opgegeven en op de laatste paar meters voordat we het gebied wilde verlaten hoorde we wat tussen het hoge gras ritselen. Dit was wel het hoogtepunt waar we naar hadden uitgekeken en het werd meteen een goede afsluiter van een super geslaagde en vooral gezellige Loveshoot.

aasgolver, kolonie, wilde dieren in natuurgebied, vogelaars,
Knuffel, in het bos, groene omgeving, natuurgebied noord holland, Loveshoot in de duinen,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: