Elke keer wanneer ze hun verhaal vertellen luister ik aandachtig. Net als bij elke Disneyfilm, die ik meerdere malen bekijk, leer ik iedere keer wat anders over het verhaal. Steeds meer details worden zichtbaar en het is een verhaal dat mij nooit zal vervelen.

Het Disneyverhaal van Osric en Jenny.

Deze twee op Aruba geboren mensen waren praktisch gezien buren, ze woonde in de zelfde straat. Jenny heeft een zwembad in haar achtertuin en op de warme dagen na schooltijd kwamen alle kinderen uit de buurt graag bij haar spelen om verkoeling te zoeken in het zwembad. Maar dit is niet waar het legendarische liefdesverhaal van Jenny en Osric begonnen is. Dit gebeurde pas jaren later, op een hele hete zomeravond.

Ieder jaar trokken de lokalen met boten naar een klein eilandje om te kamperen. Tot laat in de avond brandde daar een sfeervol kampvuur. Jenny, die muzikaal was opgevoed, had haar gitaar meegenomen om wat te kunnen oefenen en we weten allemaal wel hoe goed gitaar muziek bij een kampvuur past. Osric hoorde het geluid en keek in de richting van zijn buurmeisje Jenny, die was geen kind meer, ze was al echt een damentje geworden. Haar koperrode haren glommen in het kampvuurlicht en die gitaar in haar handen maakte het plaatje compleet. Voorzichtig kroop hij steeds dichter naar haar toe. Hij verzamelde al zijn moed en keek haar aan, in een soort van slow motion beweging keek Jenny op en Osric zag dit als een teken om steeds dichterbij haar te komen.

Net als in de film.

De romantiek spat er van af en als je het zou vergelijken met een scene uit een epische liefdesfilm, dan was dit het moment waarop hun romantische relatie zou beginnen met een “wind door je haren, camera draaiende, slow motion “ gepassioneerde liefdeskus. Maar dat deed het niet! Osric vroeg aan haar of zij hem misschien kon leren om een muziek instrument te bespelen.

Een week later zaten ze samen, met de gitaar, bij Jenny thuis. Jenny was heel serieus en deed onwijs haar best om Osric tot muzikant op te leiden. Maar wat ze niet wist was dat dit eigenlijk een goede smoes was zodat hij vaker met haar kon afspreken. Ze gaf hem huiswerk voor de volgende keer en Osric moest daar dan ook mee aan de slag gaan zodat ze hem de volgende keer weer wat zou kunnen leren. Dit was het moment dat Osric er achter kwam dat hij eigenlijk helemaal niet zo muzikaal was. Dus werd het tijd voor een andere aanpak om haar hart te veroveren. En nu zijn ze al 8 jaar samen.

Hoe ik ze leerde kennen.

Een paar jaar geleden zijn ze vanuit Aruba naar Nederland gegaan om te studeren. Jenny kwam bij mijn stiefzusje in de klas te zitten en zij werden vrienden. Ik leerde Osric en Jenny kennen bij CrossFit Alkmaar. De eerste fotoshoot die ik met ze deed was toen ze met kerst niet naar Aruba zouden gaan dus wat leuke foto’s naar de familie wilde opsturen. Jenny en ik werden elkaars sportmaatje, vriendinnen en afgelopen jaar zijn wij samen twee weken naar Aruba geweest. Terwijl onze vriendjes in Nederland bleven.

Tweede keer voor een fotoshoot.

Ik had er zin in om dit leuke koppel in de paarse heide te zetten en te fotograferen. Jenny had helemaal nagedacht over de verschillende outfits die ze aan zouden trekken en Osric had zo een beetje zijn hele schoenen collectie meegenomen. Licht gespannen begonnen we aan de fotoshoot. Ik wilde wat nieuwe poses uitproberen en je weet dan van tevoren ook niet helemaal of het gaat werken of niet.

Ik begon eerst met wat poses om te kijken hoe hun dynamiek was. Al snel kwam ik erachter dat dit wel goed zat en ik wat “moeilijkere” poses kon gaan uitproberen. Ze mochten hun mooiste setje kleding aantrekken en ik ging op zoek naar de meest ideale plek voor het volgende idee. Osric had vlak voor de fotoshoot een foto idee naar mij toegestuurd en het werd tijd deze dan ook uit te proberen. Jenny wist nog niet helemaal wat de bedoeling was maar ze vertrouwde mijn aanwijzingen en deed vrolijk mee.

Het grote geheim.

Nu had ik je beloofd het grote geheim te gaan vertellen en ik denk dat je eigenlijk wel al een beetje kan raden wat er toen gebeurde? Ze wandelde naar de aangewezen plek waar ze dan tegenover elkaar mochten staan en elkaars handen vast pakte. Ik zei: kijk maar even naar dat “achterlijk(=codewoord)” mooie uitzicht dat jullie hebben over de heide velden en daarna bleef ik stil. Nu was het de taak aan Osric om zijn idee uit te voeren. Wat er toen gebeurde……. Dat was dit;

Nu is het mysterie ontrafelt. Osric en Jenny zijn VERLOOFD. De fotoshoot in de duinen werd eigenlijk een huwelijksaanzoek/verloving fotoshoot. En nee, ik heb niet hun grote mededeling ingepikt voor likes, nieuwe volgers of bereik. Ze vonden het leuk om het op deze manier te doen en hebben mij gevraagd dit in een verhaal aan iedereen bekend te maken. Dus bij deze!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Vrienden van oma, Hanneke Kaal, uit Wieringerwaard, sinds 2010 Schagen.
    Wat een mooi verhaal en foto’s. Wensen Jenny, Orric en fam. heel veel geluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: