Op een bewolkte zondagochtend ontmoette ik Carola en Mikey op het waagplein voor hun koppel fotoshoot in de binnenstad van Alkmaar. Omdat het een bekende plek is, het makkelijk te vinden en overigens het beginpunt van de Alkmaarse VVV stadswandeling was dit de meest geschikte locatie om ook de fotosessie te beginnen.

Een typisch alkmaars plaatje.

De eerste foto die ik met ze wilde maken is een typisch Alkmaar plaatje. Een foto op de brug naast het huis met de kogel en in de achtergrond het laatste stukje gracht dat naar de waagtoren stroomt. De goude details in de toren zijn door de reflectie zichtbaar en iedereen uit Alkmaar herkend deze plek gelijk als hun prachtstad.

Kooltuin Alkmaar

Vanuit deze plek liepen we naar Kooltuin, de 2e locatie en een van mijn meest favoriete fotoplekjes in Alkmaar. Deze aan een gracht liggende straat is vaak rustig, de bouwstijl van de oude binnenstad is goed zichtbaar en de sfeer die deze straat aan foto’s geeft is nergens anders in Alkmaar te creëren. Na het bezoek aan deze 2 locaties begonnen we aan onze kleine stadwandeling. Het werd al drukker in de winkelstraten en daarom waren we vroeg op deze drukke locaties begonnen. Nu werd het tijd om even een lekkere bak koffie te halen en het rustige deel van Alkmaar centrum op te zoeken.

Tattoo’s, pierings en je motor rijbewijs.

Mike en Carola zijn een stoer stel, ze hebben veel de zelfde interesses als mij; houden van tattoo’s, piercings, het strand en van goede koffie. Maar wat ik helemaal gaaf vond om te horen was dat ze beide hun motorrijbewijs hebben. Ik vind dat zo stoer, dus mijn creatieve brein zag al helemaal een loveshoot met motoren in de duinen of op een stoere industriële locatie voor me, wie weet gaan we dat komende zomer gewoon uitvoeren.

Dit zogeheten “rauwe randje” is precies datgene wat ik de laatste tijd in mijn fotografie werk aan het ontdekken ben en tijdens deze loveshoot in de stad kon dat gewoon! Misschien is het resultaat dan ook iets anders dan wat je normaal van mij gewend ben maar ik kan je garanderen dat ik wat vaker dit randje wil gaan opzoeken. Ik kan dan ook niet meer zeggen dan dat ik trots ben op het eindresultaat! Carola en Mike, het was onwijs gezellig om met jullie op pad te mogen gaan en ik kom zeker nog even terug op een fotosessie met de motoren waarbij je tattooages zichtbaar zijn! Dus Carola, ga bouwen aan je sleeve.

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil jij nu ook gaan voor een stoere koppel fotoshoot in de binnenstad van Alkmaar? Dat kan! Boek hier jouw eigen fotosessie en wie weet staan wij binnenkort samen op het parkeerdek te kijken naar een geweldig uitzicht over de binnenstad! Of natuurlijk op een andere mooie locatie in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: