Een van de meest gestelde vragen is toch wel deze. “Wat trek ik aan naar een fotoshoot?” Als je op zoek bent naar een snel en simpel antwoord, dan zal ik je die nu meteen geven! Trek gewoon iets aan waar jij je prettig in voelt. Dan bedoel ik natuurlijk niet die lekker zittende joggingbroek en versleten Disney trui met dat kleine gaatje dat toch niemand ziet. Ik weet toevallig dat die ter hoogte van je navel zit of in de naad onder je bovenarm. Betrapt!

Nee die twee kledingstukken zijn gewoon mooi voor thuis, hangend op de bank (met een zak chips en een goede bingewatch serie). Jij bent op deze pagina terecht gekomen omdat je graag wat inspiratie op wilt doen voor het uitkiezen van jouw beste outfit bijpassend bij de sfeer van jullie fotosessie. Over tien á 20 jaar wil je nog met veel plezier terug kijken naar je foto’s. Het moet dan niet zo zijn dat je denkt, Ow jeetje wat de fack heb ik aan?

Daarom ga ik je een beetje helpen. Met een aantal tips om je de goede richting in te sturen. Ik ga je natuurlijk niet exact vertellen wat je aan moet trekken. Hopelijk kun je na het lezen van deze blog dan snel een goede kledingkeuze maken.

Stijl.

Laten we beginnen met misschien wel de belangrijkste keuze die je gaat maken bij het kiezen van je kleding. Wat voor stijl kleding willen jullie samen gaan dragen. Ik weet dat je na het lezen van deze intro echt heb overwogen om in je huiskloffie te gaan, maar ik denk dat je partner dat niet zo bedacht heeft.

Op deze blog: https://www.esmeelifestyle.nl/kledingstijl/ vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten kledingstijlen en welke items bij die stijl passen. Je kunt op haar site nog dieper in de stof duiken en er achter komen of je een lente-zomer-herfst- of wintertype bent. Op basis van die informatie kun je een keuze maken voor bepaalde materialen. Heel leerzaam!

Kleur.

Nu je weet wat voor stijl kleding je zal dragen is het tijd voor deze tweede stap. Als je de bovenstaande blogs hebt gelezen weet je inmiddels wat je kledingstijltype is en welke kleuren daar mogelijk voor werken.

Voor de sfeer van jouw fotosessie is het belangrijk om de kleuren van je kleding af te stemmen op elkaar, de locatie en het tijdstip van jouw fotosessie. Ik heb enkele fotosessies uit mijn archief geplukt om als voorbeeld te gebruiken. Aan deze foto’s heb ik een kleurkaart gemaakt. Zo kun je de verschillende kleurpaletten met elkaar vergelijken en er achter komen wat het beste bij jouw fotosessie past.

Je kunt natuurlijk ook zelf een kleurenpalet maken. Wanneer je de foto's wilt gebruiken als decoratie stuk in huis, kijk dan naar welke kleuren jij in je interieur gebruikt. Je kunt je kleurpallet afstemmen op van alles en nog wat. Bijvoorbeeld op de foto locatie, jouw interieur, jullie favoriete kleuren, tijdstip of seizoen van de fotosessie.

Prints.

Voor het beste eindresultaat is het belangrijk dat je niet alleen maar kleding uit kiest met teveel verschillende drukke prints, grote opdrukken (gezichten of tekst) of hysterische kleuren. Kijk, ik verbied het niet, absoluut niet! Uiteindelijk ben jij de baas over je kleding en kies je items uit waar jij trots op bent. Maar de laatste tip gaat je gerust stellen over jouw keuze!

Keuzes.

Kun je echt niet kiezen en heb je meerdere setjes kleding uitgekozen die je graag aan zou willen trekken tijdens jullie fotoshoot? Dan neem je toch meerdere setjes mee! Bedenk alleen wel even dat je in de natuur geen pashokjes hebt om je op te kleden.

Loveshoot, Assumburg, park, Heemskerk, fotosessie, fotoshoot,
Jongen in rood shirt, meisje in zwarte jurk, man en vrouw, bos, fotoshoot, heemskerk,
Trouwen, slot assumburg, heemskerk, stay ok, hotel, fotograaf,

Nu is het aan jou!

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je aan gaat trekken? Neem dan anders even een kijkje op mijn blog  voor inspiratie. Wat ik je ook nog kan adviseren is om de zoekterm: "couples photoshoot outfits" te gebruiken op pinterest.com. Heel veel succes en ik ben zeer benieuwd wat jij aan gaat trekken tijdens de fotosessie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: