Er staat een fotosessie op de planning en het is bijna zo ver. Je checkt nog even de weersverwachtingen voor deze week en schrikt een beetje van de verwachtingen! Er is regen voorspelt….dus wat doen we nu? Gaat de fotosessie gewoon door? Nee toch? Dan worden de foto’s toch sober?

Wanneer ik een fotosessie op de planning heb staan en de verwachtingen niet al te best zijn begrijp ik meteen de zorgen van mijn klant. “REGEN” word genoemd en wij, Nederlanders, zien gelijk de pijnenburg ontbijtkoek reclame voor ons. Je weet wel die reclame met dat meisje die in een gele regenjas door de polder fietst terwijl flinke regenbuien en harde tegenwind haar tocht verstoren. Even stopt ze onder een viaduct om uit de regen te blijven maar dat helpt niet meer. Ze fietst naar huis en klimt met een getreurd gezicht op het aanrecht waar haar vader een ontbijtkoek aansnijd.

Dit is natuurlijk een doemscenario voorbeeld wat zou kunnen gebeuren. Maar in de meeste gevallen valt het allemaal wel mee en kan de fotosessie gewoon doorgaan. Misschien word het gewoon nog een hele mooie dag waarop maar een regenbui zal vallen. Misschien trekt de regen zo snel over dat het op de fotolocatie gewoon droog zal blijven.

Maak je vooral (nog) geen zorgen over het weer. Bereid je voor op een fantastische sessie en denk alvast na over de mogelijke opties. Dit is wat je kan doen wanneer de weersverwachtingen op de dag van je fotosessie niet optimaal zijn:

Optie 1: Rock je sessie in de regen!

Wist je dat er gemiddeld maar 125 dagen per jaar in Nederland geen neerslag is. Zelfs op regenachtige dagen kan het opklaren en op zonnige dagen kan het gaan regenen. Daarom gaat een fotosessie in principe altijd door, tenzij het keihard regent, stormt of onweert.

Ik ben van mening dat een klein beetje regen, bewolking of dreigende luchten een unieke sfeer geven aan het eindresultaat. Denk dan vooral aan de regendruppels die aan de bomen lijken te glinsteren of jullie reflectie in regenplassen en wat dacht je van de kans op een regenboog!


Geloof mij maar wanneer ik zeg dat de fotosessie misschien nog wel leuker zal zijn dan op een zonnige dag. Mocht het dan toch opklaren tijdens de fotosessie kan je er alleen maar extra van genieten omdat je zo een hele gevarieerde fotoserie krijgt.

Dus trek je fantastisch gele regenjas aan, je roze laarzen en ga gewoon op pad voor de fotosessie!

Optie 2: Fotosessie naar een binnen locatie.

Zie je het toch niet zo zitten om in de regen naar buiten te gaan maar wil je de fotosessie toch door laten gaan? Dan kun je van tevoren alvast op zoek gaan naar een geschikte binnen locatie om aan de slag te gaan. Jij bent wel zelf verantwoordelijk voor het regelen van deze locatie en de bijkomende kosten.

Geschikte binnenlocaties:

  • Warmtekas in een botanische tuin
  • Een leuk koffietentje (of ijssalon, of snoepwinkeltje)
  • Musea
  • Dierentuin
  • Pretpark
  • Tuincentrum
  • Hippe Air bnb (loft of cottage) of knusse (vakantie) woning.

Optie 3: Fotosessie verplaatsen.

Omdat ik een optimist ben en het graag aankijk tot het allerlaatste moment neem ik pas op de dag van de fotoshoot contact met je op om het plan de campagne  te bespreken. Zie je het gewoon niet zitten om in de regen naar buiten te gaan en is er gewoon geen binnen locatie vinden die past bij jou visie voor de fotoshoot? Dan kun je er voor kiezen de fotosessie (kosteloos) te verplaatsen naar een andere dag.

Hopelijk heeft het lezen van dit bericht je een beetje gerust gesteld en weet je nu in ieder geval wat jou te wachten staat als het gaat regenen op de dag van de fotosessie. Zit je na het lezen toch nog met een onbeantwoorde vraag? Ik beantwoord deze graag! Neem je even contact met mij op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: