1 januari 2020 Het begin van een nieuw jaar en een nieuw decenium. Sommige beginnen met het opstellen van goede voornemens om ze vervolgens half januari weer te laten voor wat het is. Je vraagt je misschien af wat ik doe in de periode van kerst tot de jaarwisseling. Geloof me, dat is niet zo feestelijk en spectaculair is als hoe jij dit kan hebben. Al geeft deze foto een heel ander beeld.

Mijn nightmare before christmas.

Voor mij staat een jaarwisseling in het teken van veel werk om alles voor het begin van het nieuwe jaar af te ronden. Terwijl de meeste mensen met kerst vrij zijn en de hele dag met de familie kunnen genieten van deze mooie feestdagen sta ik half aangekleed de bonnentjes van het laatste kwartaal in te scannen. Nog even dit afmaken voordat we gaan. Op het laatste moment kom ik binnen en schuif ik vluchtig aan tafel voor het kerstdiner.

Ik hoor je denken: Dan kan je nu toch ontspannen en ervan genieten? Ja, ik kan genieten van dit moment en de gezelligheid. Maar voor mij geen late avond, geen wijntjes bij het diner en het toetje dat word afgegoten met rum-rozijnen, die laat ik ook aan mij voorbij gaan. Ik moet morgen weer vroeg op want er moet nog zoveel werk worden gedaan!

Doelen voor 2020

Als dat eindelijk alles is afgerond, meestal rond 29/30 december, staat er weer een volgende taak op mij te wachten. Tijd om te evalueren over het afgelopen jaar en doelen te stellen voor het aankomende jaar. Ik heb besloten om het voor dit decenuim rustig van start te gaan met enkel 2 doelen in gedachte. Doelen die voor veel werk gaan zorgen maar wanneer deze worden voltooid ik er nog meer voldoening uit kan halen.

Doelen worden pas “echt” op het moment dat je deze uitspreekt en niet alleen voor jezelf houdt, dus dat is precies de reden voor deze blogpost. Ben je er klaar voor? Hier komen ze dan mijn 2 grote doelen voor 2020:

  • In 2020 fotografeer ik minimaal 18 loveshoots en 12 bruiloften voor een stabiel inkomen dat ik wil voorzetten voor 2021 en eindelijk eens kan beginnen met sparen voor mijn pensioen.
  • In 2020 fotografeer ik ook nog 3 projecten in het buitenland. Dit zal resulteren in meer opdrachten in het buitenland zodat ik mijzelf creatief kan blijven uitdagen en mag reizen naar prachtige locaties.

Zo, nou…. daar staan ze dan. Misschien lees je dit en denk je “pfff, is dat het?” Maar geloof mij, dit is moeilijk hoor! Ik ben geweest dus nu ben jij aan de beurt! Wat zijn jouw doelen voor 2020? Schrijf ze op onder deze post. Wie weet inspireer je hier andere mee, of kunnen we elkaar iedere maand vragen hoe het ervoor staat met je grote doel(en)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: