Afgelopen vrijdag had weer eens een snuffel stagiaire. Ik vind het onwijs leuk om tijdens een snuffelstage te laten zien wat het inhoud om fotograaf/ondernemer te zijn. Omdat het maar om een dagje gaat laat je alleen de “leukste” dingen zien. Wat mij vaak opvalt is dat mensen denken dat je als fotograaf alleen maar foto’s aan het maken bent en aan het bewerken.

Wat je een snuffelstagiair kunt laten zien is natuurlijk maar een klein deel en daarom zijn juist dit de dingen die ik haar heb laten zien/doen. Je hebt de dag mee kunnen beleven op de stories maar natuurlijk heb ik hiervan ook nog een vlog gemaakt. (Heeft ze meteen bewijs voor de juf!)

We begonnen de dag met een eenhoorn cupcake, die de stagiair had, en een kopje thee. Dit was een goed moment om meteen met haar opdracht aan de slag te gaan. Ze interviewde mij en we hebben onwijs gelachen om sommig antwoorden op de vragen. Na het koffie interview mocht ze gelijk aan de slag en maakte we samen een cadeaubon.

De volgende opdracht lag al voor haar klaar, ik leerde haar kleine handelingen in photoshop om voor foto’s te bewerken voor een klant. Als je hier mee bezig bent gaat de tijd zo snel, dat wij onze bus naar Alkmaar hadden gemist. De stage dag zou namelijk eindigen met een bezoekje aan het kattencafĂ©. Dus besloot ik de uitleg over het fotograferen te vervroegen zodat wij in eerst nog wat foto’s konden maken in de straat en later in de binnenstad van Alkmaar.

Ik sta open voor snuffelstages omdat dit vaak om een dag gaat, maar kan geen volledige stageplek aanbieden. Ben jij nog op zoek naar een leuke stageplek en lijkt het je leuk een fotografie snuffelstage te doen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: