Als vervolg op de blogpost; 3 voordelen van een second shooter is deze blogpost ontstaan. Ik vertel je daar over de voordelen van een second shooter en liet je waarschijnlijk een beetje hangen met de vraag: “maar wie is jou second shooter dan?”

Nu kan ik je een heel mooi vriendschap verhaal over mij en Karin gaan vertellen omdat het mijn blogpagina is. Maar ik heb besloten haar op een bank te plaatsen alsof ze in mijn persoonlijke talkshow zit en te bestoken met verschillende vragen.

Vertel eens wat over jezelf? Verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen? Huisdieren?

Op 31 augustus al 23 jaar verliefd op mijn man Erik, 10 jaar getrouwd en samen een zoon (Jamie) van 7 jaar. Net als Chantal ben ik gek op dieren en wonen er bij ons thuis een aussie puppie genaamd Ice, 2 Maine coons Onyx en Fox en onze huistuinkeukenpoes Ginger.

Hoe was je eerste ontmoeting met Chantal? Had je toen ooit gedacht dat jullie zoveel jaar later zoveel zouden samenwerken?

Ik leerde Chantal kennen op de Fotovakschool, we zaten in de zelfde klas. Mijn eerste gedachte was: “jeetje wat een drukke stuiterbal”. Nu zoveel jaar later ben ik erachter gekomen dat dit haar manier van enthousiasme uiten is. Ik kwam er al snel achter dat ze heel gemotiveerd was en een duidelijk plan voor haar (fotografie) toekomst had. Ik vond en vind dit nogsteeds zo gaaf. Ze had een duidelijke visie en missie, die ze ook is gaan volgen en ik had toen nooit bedacht dat wij zo een gouden team zouden worden maar ik ben echt super blij met onze samenwerking.

Als je een week zonder internet zou zitten, hoe zou je je tijd dan besteden?

GEEN INTERNET?? Ik zou gek worden 🙈. Nee hoor, ik denk dat ik dan meer zou gaan lezen. Lekker op de bank neerploffen met een boek, je weet wel zo een papieren ding waar tekst in staat. haha! Ik denk dat er dan ook meer tijd overblijft om nog meer te gaan fotograferen en lekker ouderwets, met een goede bak koffie, te kletsen.

Waarom ben je ooit begonnen als fotograaf?

Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn creativiteit te uiten en mijn visie in beeld te brengen.

Waarom zet je je voor Chantal Tak Fotografie in als second shooter en fotografeer je zelf geen bruiloften?

Ik heb mij na de fotovakschool zelf gespecialiceerd in boudoirfotografie en een eigen fotostudio aan huis. Daarnaast run ik samen met mijn man een eigen slagerij in Amsterdam waar ook veel tijd in zit. Omdat ik graag wil dat onze zoon elke dag van school word gehaald door zijn vader of moeder en de liefde en aandacht krijgt dat elk kind verdient ben ik zuinig op mijn tijd. Ik heb simpelweg geen tijd om mij volledig op bruidsfotografie te focussen, als second shooter kan ik toch bruiloften vastleggen en daar beleef ik met Chantal altijd veel plezier aan. Ik vind het echt heerlijk om samen met haar te fotograferen, het is altijd keihard lachen, keihard werken en heel gezellig! Ik fotografeer de momenten die nodig zijn en vertrek meestal weer op tijd om Jamie van school te kunnen halen. Na mijn werkdag lever ik de fotobestanden in bij Chantal en zij handeld het allemaal af. Ik beleef dus alle plezier aan het fotograferen en hoef mij niet druk te maken over alle andere taken die bij bruidsfotografie komen kijken.

Wat is je mooiste bruiloft ervaring die je met Chantal hebt meegemaakt?

Iedere bruiloft is anders en daarom zijn ze allemaal mooi op hun eigen manier. Onze eerste bruiloft in het buitenland is er een dat niet een prachtige kans en bruidsfotografie ervaring was maar ook een grote “levenservaring”! Het was de eerste keer in 23 jaar dat ik zonder mijn man, of onze zoon op pad ben geweest, dit was persoonlijk echt een hele grote stap en daarom ben ik extra trots op dat ik het zomaar even gedaan heb. Wat ik een spannende ervaring vond was het autorijden door de bergen op onverharde wegen. 😱.

Wat is je favoriete moment op een bruiloft?

Dat verschilt per bruiloft denk ik. Onze taken zijn altijd het zelfde verdeelt, ik vind het heerlijk om de dag bij de bruidegom te beginnen. Niet vervelend bedoeld maar bij de mannen gaat het er over het algemeen relaxter aan toe dan bij de dames. Ceremonies zijn mooi, er is zoveel liefde zichtbaar en ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook met waterige ogen sta als het bruidspaar elkaar lieve en oprechte woorden toespreken.

Wat bewonder je het meeste in Chantal?

Chantal heeft een eigen kijk op fotografie, ze is creatief en ik bewonder haar doorzettingsvermogen. Ze blijft mij motiveren en geeft mij energie als we elkaar weer hebben gezien.

Wat is jouw allergrootste droom voor de komende 5 jaar?

Op dit moment zou ik niets aan mijn leven willen veranderen. Mijn fantastische man, prachtige zoon en ik zijn heel gelukkig en wonen in een pracht huis. Jamie is ook zo ongelooflijk creatief en het enige wat ik voor hem kan wensen is dat het zo goed met hem blijft gaan!
Qua werk heb ik nog wel wat te wensen. Ik wil zo graag met mijn fotostudio willen groeien, ik wil bekendheid opbouwen in boudoir fotografie en vrouwen (en mannen) laten ien dat iedereen mooi is. Ik wil dat vrouwen hun “imperfectie” kunnen omarmen en durven te geloven dat ze gezien mogen worden. Iedereen is perfect op zijn eigen manier!

Waarschijnlijk ben je nu nieuwsgierig geworden naar het fotografie werk van Karin. Neem vooral een kijkje op haar website: www.karinloekfotografie.nl en zie het prachtige boudoirwerk wat zij tot nu toe al heeft gecreeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: