Het is nu al weer 5 jaar geleden dat mijn beste vriendin en ik op de stoep stonden van de Kamer van koophandel. Netjes gekleed en ik was onwijs zenuwachtig, vandaar dat Marloes met mij mee ging, om mij bij te staan maar ook om het met mij te kunnen vieren. 5 jaar geleden op 26 april 2012 was de dag dat ik mijn bedrijf Chantal Tak Fotografie officieel zou inschrijven bij de Kamer van Koophandel en officieel zou starten.

Zonder enige ervaring in het ondernemerschap en terwijl ik nog bezig was met het behalen van mijn opleiding vond ik het toen het beste moment om mijn bedrijf te starten. Ik had niet specifiek gekozen voor deze datum, het was gewoon een toeval. Ik was vrij, Marloes was vrij en het starten van mijn onderneming moest er toch van komen. Ik wilde niet, na het behalen van mijn diploma, in loondienst blijven bij de fotozaak op Texel. Ja, op TEXEL! Ik wilde niet voor een ander bedrijf in loondienst gaan als fotograaf. Ik wilde mijn eigen bedrijf starten!

 

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Met zweterige handjes en gekleed in mijn “business outfit” die ik zorgvuldig had uitgekozen liep ik het gebouw op het industrie terrein in Alkmaar binnen. We melde ons bij de balie en werden gelijk geholpen door een medewerker. Eerst kreeg ik een bakkie automaat koffie aangeboden en we namen plaats aan een tafel in een overvolle en rumoerige ruimte. Na een korte introductie van wie zij was kregen we uitleg over hoe het in z’n werk ging. Voorafgaand aan het gesprek had ik online een aanvraag ingevuld en die pakte zij er bij. We vulden de benodigde informatie samen aan, keken alles zorgvuldig na en ondertekende het document. Ik betaalde €35,- en ik had officieel een bedrijf gestart. Voor ik het wist stonden we buiten met een mapje vol papiertjes.

Het starten van een bedrijf is makkelijk, het opzetten en runnen van een bedrijf is moeilijk. Het is niet een leuke hobby of bijverdienste. Ondernemen is hard werken! En dat heb ik gedaan. In de afgelopen 5 jaar heb ik veel meegemaakt als creatieve ondernemer. Ik ben gegroeid op zakelijk gebied en persoonlijk vlak, ik ben gevallen en weer opgestaan. Ik heb gefaald, ow wat heb ik vaak gefaald. Hierdoor werd ik genoodzaakt terug in loondienst te gaan. Ik werkte 2 dagen in de week in loondienst en de overige 5 dagen werkte ik aan mijn eigen bedrijf.

Dit was niet wat ik wilde, dit was niet het droombeeld wat ik had voor mijn bedrijf! Dit moest veranderen. Ik moest werken aan mijn onderneming, ik moest veranderen en ik wist zeker dat dit ging lukken. Ik wilde dit, dus ik moest er voor werken. Mijn doorzettingsvermogen en eigen wijze hebben mij verder gebracht en ik stelde een doel dat ik de eerste 5 jaar zou halen.

 

Uit loondienst en 100% zelfstandig.

In 2015 kon ik weer uit loondienst en mij volledig focussen op mijn bedrijf. In mijn 4e jaar (2016) ben ik hard bezig geweest met mijn bedrijf te laten groeien en heb ik flinke stappen weten te maken. Ik wist wie ik was, ik formuleerde mijn visie en wist daardoor wat mijn missie zou. Het oude logo en de website paste niet meer bij mij, mijn missie, visie en mijn bedrijf, ik was er uit gegroeid. Ik investeerde in een compleet nieuwe huisstijl en nieuwe website en ik ben enorm blij met het resultaat.

En vandaag mag ik met trots stellen dat ik het doel wat ik in 2014 stelde gehaald heb! Chantal Tak Fotografie bestaat vandaag 5 JAAR! Met bijna 1000 likes op facebook (hopelijk ga ik dit doel vandaag nog halen, dat zou echt een fantastisch cadeau zijn), bijna 300 volgers op Instagram en heel veel lieve mensen die in mij geloven, ben ik op weg naar 10 jaar!

Ik hoop dat mijn bedrijf nog lang blijft bestaan, ik hoop dat jij, net als ik, in mijn visie blijft geloven en ik hoop dat jij mij blijft steunen en volgen op mijn pad naar succes.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Lieve Chantal,
  Van harte proficiat met jouw lustrumviering!
  We hebben het altijd geweten.
  Born too be a winner.
  Mooi stukje geschreven en jouw foto,s spreken altijd voor zich.
  Je bent een kanjer??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: